PARIS -θεα από το Beaubourg (Centre G. Pompidou)

PARIS -θεα από το Beaubourg (Centre G. Pompidou)
Ο κόσμος κάνει ουρά τις Κυριακές για να επισκεφτεί το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΛΑΘΟΣ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ Μ.Μ.Ε.

Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=26/11/2009&id=105817
Λάθος μοντέλο γυναίκας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ/ Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ / Δ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Αρθρο της ΜΑΙΡΗΣ ΠΙΝΗ

Τα ΜΜΕ και κυρίως η τηλεόραση σπέρνουν καθημερινά τη βία και συμβάλλουν στην εκπόρνευση της γυναίκας μέσω των σίριαλ, μέσω των ειδήσεων, της διαφήμισης, των spot, των ενημερωτικών εκπομπών. Παράλληλα, η ΕΡΤ δεν επιτελεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της αποστολής της, παρά το γεγονός ότι από τους 7 εκατομμύρια πελάτες της ΔΕΗ, τα τελευταία χρόνια, εισέπραξε πάνω από 1 δισ. ευρώ. «Αν αυτά τα χρήματα δεν πηγαίνουν και για το κοινωνικό έργο, τότε πού πηγαίνουν;»
Οι παραπάνω καταγγελίες και προβληματισμοί σχετικά με το ζήτημα αναπαράστασης και παρουσίασης του γυναικείου μοντέλου από τα Μ.Μ.Ε., αλλά και γενικότερα, με το ζήτημα της βίας στα Μ.Μ.Ε., εκφράστηκαν στην προχθεσινή Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας-Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, που συνεδρίασε, με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα για την Πάταξη της Βίας κατά των Γυναικών.



Στη συνεδρίαση παρέστησαν η νέα γ.γ. Ισότητας των Φύλων, αλλά και εκπρόσωποι
επτά θεσμικών γυναικείων οργανώσεων. Κοινή συνισταμένη όλων των εισηγήσεων ήταν η έλλειψη ενημέρωσης των γυναικών, η απουσία πολιτικών πρόληψης, η λειτουργία των ΜΜΕ, η αδράνεια του ΕΣΡ στον συγκεκριμένο τομέα
ελέγχου των καναλιών. Είναι η πρώτη φορά, που η Επιτροπή Ισότητας της Βουλής κάλεσε τις μεγαλύτερες γυναικείες οργανώσεις για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για τη βία. Τις προτάσεις τους οι εκπρόσωποι συγκεκριμένων οργανώσεων πρέπει να τις υποβάλουν μέσω υπομνήματος μέχρι τα Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: